Matematik

Hjælp til Mindste Kvadraters Metode på B-niveau

07. maj 2011 af CilleS (Slettet) - Niveau: B-niveau

 er der evt en der kan hjælpe mig med at forklare dette mere skarp/korrekt?

Hvad er mindste kvadraters metode?
Jeg har valgt at tage udgangspunkt i definitionen på bedste rette linje. ”Ved bedste rette linje forstås den linje, hvor middeltallet ?D2 af kvadraterne på afstanden D1, D2, …, Dn er mindst mulig.”
Der findes en metode, hvormed man kan bestemme en ret linje. Ved hjælp af dette bliver middeltallet af kvadraterne på afstanden så lille som muligt. Denne metode kaldes mindste kvadraters metode, og blev ifølge flere kilder, udviklet af Legendre i 1805 . Den linje man bestemmer ved hjælp af mindste kvadraters metode kaldes pr. definition bedste rette linje.
Lineær regression er en form for model til den bedste rette linje, og som før nævnt, metoden bag mindste kvadraters metode. Ved regression prøver man at finde en sammenhæng mellem forskellige data, og den model som er bedst tilnærmet. Det gøres ud fra R, som kaldes korrelationskoefficienten. Her gælder det, at hvis R=1 eller R=-1ligger alle punkterne på linjen. Hvis R=0 er der derimod ingen sammenhæng mellem x og y. Regression er altså en matematisk model, der bruges til at beskrive talmateriale
 


Skriv et svar til: Hjælp til Mindste Kvadraters Metode på B-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.