Matematik

Brug af sinusrelationerne!! HELP

08. maj 2011 af helpmehelpyou (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har et lille problem!
Der er i min matematik bog givet et eksempel, hvor sinusrelationerne er brugt.

EN TREKANT: 
vinkel A = 67, b = 3, c = 4

a^2 = b^2 + c^2 - 2 * b *c * cos(A)
a^2 = 3^2 + 4^2 - 2 * 3 * 4 * cos(67)

a^2 = 3,95

Men når jeg så taster det ind på min lommeregner får jeg det til: a^2 = 15,62245...
Hvad er det jeg gør forkert? Er der noget galt med in lommeregner, eller er det en tastefejl i bogen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det der er cosinusrelationerne.

Jeg er ret sikker på, at du mener a = 3,95. Du får a2 = 15,62 <=> a = √(15,62) = 3,95. Du har dermed løst opgaven korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af BartGart (Slettet)

Jeg får det samme resultat som dig :S

Jeg har prøvet på en TI-89 Titanium og en TI-30XB, så det er nok ikke din lommeregner, der er noget galt med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af sandramarie (Slettet)

Første løsning. Det er cosninus og ikke sinus relation

a^2 = 15,62245

Kvrod(15,62245) = 3,95

a = 3,95


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Vi kan dermed konkludere, at såfremt der står a2 = 3,95 i din facitliste, så er det bogen der er galt på den.


Svar #5
08. maj 2011 af helpmehelpyou (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen @Dulugtergrimt!
btw, EPIC NAME! Var færdig af grin, da jeg læste det!


Skriv et svar til: Brug af sinusrelationerne!! HELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.