Matematik

Hjælp mig med ligningen..

08. maj 2011 af Matetaber (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal løse sådan en lorte ligning, måske er der en som kan hjælpe mig...

(Jeg er ikke lige den person, som er god til matematik..
Og tror nok, at ligningen er let, hvis man ikke er en mate-taber som jeg er.)


Her er den:


2x+3                          4x+6
------    - 2    =   7 -    ------
  5                                  5


(De der korte streger skal være brøkstreger.)

Ville være nice, hvis der er en, som kan foreklare mig hvordan jeg skal løse ligningen.
Tak i forvejen! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Gang det hele med 5:

2x+3-10 = 35 - 4x -6

6x = 36

osv.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

  gang alle ledene med 5 på hver side af lighedstegnet, så før du brøken væk


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Man er kun en mate-taber så længe man selv vælger at være det ;-)

Og SÅ lorted er det da heller ikke, at skule gange med 5 - vel - ?


Brugbart svar (2)

Svar #4
09. maj 2011 af Euroman28

Jeg vil person heller løse den sådan her

Du kan starte med at lave - 2 om til femte-dele på venstre side og 7 til 5 dele på højre side

Hvilket tillader dig at sætte venstre og højre side på fælles brøkstreg på hver side side af ligmed.

Derefter kan du gange med 5 på hver side

Derefter er formålet at sætte x'erne på venstre side og koefficienter på højre side af ligmed.

Hvilket giver

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

#4

Hvis du sammenligner # 1 med # 4

- hva' syn's du så selv ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2011 af Euroman28

@Kraba,

Jeg skære det bare ud i pap. Unge mennesker forstår det bedre sådan..

Du er vel ikke sur Kraba ? ;)

Desuden Kraba jeg ved at mange unge ikke kan finde ud at regne med brøker..Med mindre man viser dem hvordan!

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Sur - nej da.

Jeg synes bare, det er forbavsende lave tanker, du har om de unge.

Hvis de ikke forstår den enkle metode, plejer de da nok at sige til.

Desuden er der ingen grund til at regne med brøker her, når de kan afskaffes i første hug..

Men det er nemt at gøre det svært ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:udledning_10.doc

Svar #9
10. maj 2011 af Matetaber (Slettet)

 Tak for hjælpen - min matelærer tog også #1 varianten, så det har hjulpet. :-)
 Men synes også, at den anden variante er godt til at forstår det bedre. 


Skriv et svar til: Hjælp mig med ligningen..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.