Matematik

Skæringspunkt mellem to ligninger

10. maj 2011 af Haer (Slettet)

Hej,

Jeg bliver bedt om at finde skæringspunktet mellem ligningerne:
y=(3/4)x+2     og     3x-7y=-23
 

Jeg har prøvet og prøvet men det giver ikke de rigtige tal.

Håber der er en som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af IReappZ (Slettet)

 Der findes et program, som hedder GeoGebra. Det tillader at man kan skrive ligninger i bunden af den, og så tegner den ligningerne ind i et kordinatsystem. Der efter, kan du så se hvor begge ligninger mødes.

Programmet er gratis.


Svar #2
10. maj 2011 af Haer (Slettet)

jeg skal regne frem til dem, men ellers tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2011 af mathon

ligninger skæres ikke,
men deres grafer skæres

   y = (3/4)x + 2 ⇔ -3x + 4y = 8

skæring kræver:

                 I: -3x + 4y = 8
                 II: 3x - 7y = -23                             I og II adderes

                          -3y = -15

                          y = 5                                    som indsat i   -3x + 4y = 8   giver

                          -3x + 4·5 = 8
                          -3x = -12

                          x = 4

 Skæringspunkt
                                   S = (x,y) = (4,5)


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

y=(3/4)x+2  indsættes i 3x-7y=-23
 således at 3x - 7*(3/4)x =-23   løses med hensyn til x. Udrykket for x sættes igen ind i ind af ligningerne og løses med hensyn til y.


Svar #5
10. maj 2011 af Haer (Slettet)

hvordan har man fået y=(3/4)x+2 ⇔ -3x + 4y = 8, det kan jeg ikke lige se?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2011 af mathon

@ #5

    y = (3/4)x + 2                                multiplicer med 4

    4y = 4·((3/4)x + 2)

    4y = 3x + 8                                    adder -3x

    -3x + 4y = -3x + 3x + 8

    -3x + 4y = 8


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem to ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.