Matematik

Trapez 17a

10. maj 2011 af boxi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej har et problem med en trapez-opgave

Har vedhæftet opgaven, samt mit forslag til den første delopgave.

Er så i tvivl om hvordan jeg skal finde omkredsen af trapezet som funktion af h.

På forhånd tak :)


Svar #1
10. maj 2011 af boxi (Slettet)

Her er opgaven!

Vedhæftet fil:17a.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Omkredsen er jo

O = a + b + 2·|AB| .

Arealet A af trapezet er givet, så vi har

A = 10 = (1/2)·h·(a+b)

så (a+b) kan isoleres som funktion af h og indsættes i udtrykket for omkredsen.


Svar #3
10. maj 2011 af boxi (Slettet)

mange tak!
Man slår altså (a+b) sammen som én ubekendt?

så får jeg 


O=20/h + 2*(h/sin(45))
Er det korrekt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt. Men sin(45º) har en eksakt værdi, som kan indsættes.


Skriv et svar til: Trapez 17a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.