Matematik

Bestem den stamfunktion til funtionen

11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 a)      Bestem den stamfunktion til funktionen

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">Hvis graf går gennem punktet P(1,7).</o:p>

 

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">f(x)=1/x+2x

Er der nogen, der kan hjælpe mig?

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af mathon

                            f(x) = (1/x)  +  2x

                            F(x) = ln(x) + x2 + k               gennem (1,7)


Svar #2
11. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 Hvorfor F(x)=ln(x)+x^2+k? Det er jeg ikke helt med på


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 stamfunktionen til 1/x er ln|x|  , den skal du kende!

stamfunktionen til  xn  er  for n ≠ -1 

 brug den på 2x , hvor 2x = 2x1 (dvs. n=1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Kort sagt:

Integrer f(x)

husk + k

indsæt og beregn k


Skriv et svar til: Bestem den stamfunktion til funtionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.