Matematik

Opgave 17 tilhørende Opgavesæt august 2010

13. maj 2011 af Saxman226 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Fra tidligere oplysninger konkluderes, at forskriften for M som funktion af x er M(x) = (15,5*1,00574^x)/(1,00574^x-1,03604)

Forskriften bygger på en model for dyrkning af en bestemt afgrøde på en mark, hvor høstudbyttet M (måles i ton) kan sættes i en forskrift som funktion af x

Endvidere oplyses, at salgsprisen for 1 ton af afgrøden er 700 kr., og 1 kg kunstgødning koster 1,97 kr.

Jeg kan ikke helt finde ud af at skitsere grafen for fortjenesten (målt i kr.) som funktion af x. Er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af peter lind

Der er ikke nok oplysninger til at det kan besvares. Hvad er x? og hvor meget kunstgødning, skal der bruges ?


Svar #2
13. maj 2011 af Saxman226 (Slettet)

Det er sandt, jeg mangler også en oplysning så jeg lige.

Det oplyses, at høstudbyttet er 13,1 ton når der tilføres 400 kg. kunstgødning


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af peter lind

det er stadig ikke nok. Kan du ikke komme med hele opgaven ?


Svar #4
13. maj 2011 af Saxman226 (Slettet)

Jeg har vedhæftet opgaven. Det er den nederste, opgave 17

Vedhæftet fil:Matematik 19.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2011 af peter lind

Fortjeneste i kroner = indtægten ved salg af afgrøden - udgifter til gødning =  M(x)*700-x*1,97


Svar #6
13. maj 2011 af Saxman226 (Slettet)

Fedt! tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Opgave 17 tilhørende Opgavesæt august 2010

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.