Matematik

Bestem områdets areal og omkreds udtrykt ved x og y

15. maj 2011 af SEriksen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med opgave 13a i det vedhæftede eksamenssæt.

Er dette rigtigt?

Arealet af en trekant bestemmes med formlen: A = 1/2 · g · h
Dvs. at arealet af trekanten på figuren er udtrykt ved:
A = 1/2 · 2x · x


Arealet af et rektangel bestemmes med formlen: A = l · b
Dvs. at arealet af rektanglet på figuren er udtrykt ved:
A = 2x · y

Områdets areal udtrykt ved x og y hedder:
A = 1/2 · 2x · x + 2x · y

Håber der er nogen der kan hjælpe.
 

Vedhæftet fil: 090813_opgave_matB.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Det ser korrekt nok ud.


Svar #2
15. maj 2011 af SEriksen (Slettet)

Men skal der ikke kun være et x og et y i det færdige udtryk for arealet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Hvad tænker du på?


Svar #4
15. maj 2011 af SEriksen (Slettet)

jeg har jo tre x'er (2x, x og 2x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Altså de to kan du slå sammen, da 2x*x = 2x2. Men se evt. på den normale andengradsfunktion: f(x) = ax2 + bx + c. Du må altså gerne have flere led i funktionen, der er afhængig af værdien af x.


Skriv et svar til: Bestem områdets areal og omkreds udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.