Matematik

Gør rede for R(x) = x*(210-2x)*(297-2x)

16. maj 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! Jeg har en matematikopgave her som jeg ikke rigtigt kan komme videre med. Det er noget der skal afleveres i morgen, så håber, at der er nogle, som kan hjælpe mig hurtigt!

Et stykke karton i A4-format (297mm x 210mm) foldes til en æske uden låg.

Gør rede for, at æskens rumfang R(x), målt i mm^3, er bestemt ved

R(x) = x*(210-2x)*(297-2x), og gør rede for, at 0 < x < 105.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2011 af peter lind

hvad er x ?


Svar #2
16. maj 2011 af Zkw37 (Slettet)

#1

hvad er x ?

Beklager jeg glemte at skrive det, men x er æskens højde i mm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2011 af peter lind

Æsken har 4 sider, som har højden x. For hver side skal der fjernes et stykke af længden x. Lav eventuelt en tegning. Det er meget lettere at se på den. Find hvad der er tilbage til bundarealet. Brug dette til at finde arealet af bunden. Æskens rumfag er så højde *bundarealet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2011 af peter lind

Tilføjelse til #3 Tegningen skal bestå af to rektangler inde i hinanden. Afstanden fra siden i den ene retangel til den anden skal være x.


Svar #5
16. maj 2011 af Zkw37 (Slettet)

takker for svaret, jeg har fundet ud af resten selv. :-) 


Skriv et svar til: Gør rede for R(x) = x*(210-2x)*(297-2x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.