Matematik

Lineære funktion

17. maj 2011 af yaali (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heeyy..

Her er en af mine eksamenspøgresmål, som ville meget gerne have hjælp til..

1,) Gør rede for forskriften for lineære funktioner, , og omtal et praktisk eksempel. Udled generelt for lineære funktioner formlen for a udtrykt ved to grafpunkter (x1,y1) og (x2,y2)
2. )Omtal også tangenter til grafer for differentiable funktioner og omtal sumkurver for grupperede observationssæt i deskriptiv statistik.

Den første har jeg løst, hvor jeg er gået i står i nr 2. 

Håbe i kan hjælpe..


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

differentiel kvotienten er ligmed a, hældningkoefitienten.

eksempel: f(x)= x2+6x+4

differentieret : f '(x) = 2*x+6

tangentligning: f(x0)+f '(x0) * (x-x0)

Hvis vi så skal finde en tangent i punktet P(1;f(1)) sætter du 1 ind på xs plads i både f(1) og f ' (1).

Når du så har tallene, så gør du sådan:

f(1) = 11

f ' (1) = 8

så tager vi tangentligningen: 11+8*(x-1) - derefter regner du denne ligning ud:

y = 8x +10, dette er ligningen til tangenten i punktet P(1,f(1))

Dette er blot et illustrativt eksempel.


Svar #2
17. maj 2011 af yaali (Slettet)

 Tusind tak,,,,

Men hva med denne : Omtal sumkurver for grupperede observationssæt i deskriptiv statistik.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

skal du forklare og bevis, hvordan man laver kvartilsæt og finder den kommulerede frekvens?


Svar #4
17. maj 2011 af yaali (Slettet)

 Hvorkan kan man gøre det??


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

eksempel på grupperede observationer. Bemærk, at du skal have en graf til sumkurven, og at y-aksen er frekvensen altså procent, fra 0 til 100%. X-aksen er observationerne.

Det kunne være, hvor mange, der har fået point fra  10 til 100

observationer:                   10-20    20-30      30-40      40-50   50-60    60-70    70-80    80-90    90-100    

tilfælde:                                 6            4           10              14        6           18       12         6            4       i alt 80

frekvens:           6/80*100  = 7,5         5            12,5          17,5     7,5

Kommulerede frekvens:     7,5  +  5

                                                          12,5 + 12,5

                                                                        25        +   17,5

                                                                                          42,5 +  7,5

Kan du se systemet?

                                                       

                                                


Svar #6
17. maj 2011 af yaali (Slettet)

Hmm, dvs. at punkterne kommer til at hedde (6,7.5) ,, (4,12.5) (10,25) osv ind til 100... 

Eller er det mig der har misforstået det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

Nej, y-aksen er kommulerede frekvens, som skal gå fra (0;0) til (0;100), og x-aksen skal være 10,20,30,40,50,60,70,80,90 100. første punkt i systemet er (10;7,5) ,(20;12,5) og så (30;25) , husk at lave mit system færdigt selvfølgelig.

Husk at y-værdierne er procent, så når du skal finde kvartilsættet skal du tegne en streg fra 25% og 50% og ved 75% på y-aksen ind på selve sumkurven, og fra sumkurven ned på x-aksen.

nedre kravtil(25%), median(50%) og øvre kvartil(75%).  


Svar #8
18. maj 2011 af yaali (Slettet)

 Oka. nu er jeg med Thanks..


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.