Dansk
analyse
hej kan du godt se min analyse i gennem om den er god
Svar #2
20. maj 2011 af gulseren (Slettet)
jeg sætter den ind her nu.
<span style="font-size:14.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language: DA">7- trinsmodellen<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%; mso-ansi-language:DA"></o:p>
<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language:
DA">1. Titel er : ”Hver dag” og genren er lyrisk rap sang.
2. Afsender er: Ufo og Yepha ( tekst er fra ) J.B. Wahlstrøm og K. Humaidan. Og teksten er udkommet i år 2003
3. Musikalitet – sangstruktur og sangtype: mol Let, nedgørende, lidt hidsig, heftig, vrede.
Opsætning:
Start – vers – omkvæld – vers – bro – vers – omkvæld – kontrakstykke – omkvæld – slut.</o:p>
<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language: DA">4. Fortæller i sangen ”Hver dag” er Ufo og Yepha de pynter på virkeligheden i deres sang ved at anvende enderim. I deres sang kan man høre, at der er personlige selvvudleveringer, da der gås ned i flere små detaljer. Fortælleren i sangen er Ufo og Yepha. Det er meget indlevede, hvilket er meget nemt at høre. Den samme rytme køre igen og igen i sangen ”Hver dag”. </o:p>
<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language: DA">5. Handlingen i sangen er meget simpel, og den er nedgørende mod kvinder. Ufos kæreste har været ham utro, og Ufo er rasende. Fortællerens oplevelse af kærlighedens beruselse kan sammelignes med jokeren – møgluder. </o:p>
<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language:
DA">6. Sporget er meget direkte og forståeligt. Tingene siges lige ud. Med meget nedgørelse.
7. Temaet i sangen er, at Yephas kæreste, har været ham utro, altså utroskab i det hele taget, samt dårlige oplevelser med det modsatte køn.
Budskabet er ulykkelig kærligehed, de opfattelser folk muligvis kan få om kvinderne efter at have hørt ”Hver dag” af Ufo og Yepha er intet andet end negativt. Der er meget gentagelse lige efter hinanden. </o:p>
<span style="font-size:20.0pt;line-height:115%;mso-ansi-language:
DA">Fortolkning:
Fortolkningen af sangen ”Hver dag” er meget simpel, og den er nedgørendende mod kvinder. Ufos kæreste har været ham utro det hele taget, og han har haft dårlige oplevelser med det modsatte køn. Fortællerens oplevelse af kærligehedsberuselse kan sammelignes med jokeren – møgluder. Ufo og yepha overtræder lidt grænsen i denne sang ”Hver dag”, fordi de bruger et sprog, som er yderst grimt og stødene mod kvinderne, fordi det er besjælling og de har ikke længere følelser over for deres x – kærester. Og derfor kan de godt synge en sang som ” Hver dag” I sangen er der meget menneskelige egenskaber og privatliv. Man kan høre på sproget allerede i første vers, at det består af meget direkte sprog. Man kan høre på sangen ”Hver dag”, at der er mange gentagelser. </o:p>
Skriv et svar til: analyse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
