Matematik

løs ligningen

18. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan griber man denne opgave an?

(x-1)(x+2)(x^2-16) = 0 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Tag parateserne en efter en og find værdierne for x, som gør EN af parateserne lig 0, da det er et gangestykke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen for et produkt. Et produkt er nul, hvis en eller flere af faktorerne i produktet er nul.

Benyt en kendt kvadratsætning til at skrive den sidste parentes som et produkt af to faktorer.


Svar #3
18. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 hmm det er ikke noget med

(x-1)(x+2)(x^2-16)=0

x-1= 0      x+2=0            x^2-16=0
x=1               x=-2                  x^2=16
                                                   x= + - 4 
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 #3 - jo, det er også det #1 og #2 snakker om =)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Produktet (x-1)(x+2)(x2-16) = (x-1)(x+2)(x-4)(x+4) er et produkt af 4 faktorer. Hvis det skal være lig med 0, må en eller flere af faktorerne i produktet være lig med nul. At løse den oprindelige ligning går derfor ud på at undersøge, under hvilke omstændigheder hver af faktorerne i produktet kan være nul.

(x-1)(x+2)(x-4)(x+4) = 0 ⇒ x-1 = 0 ∨ x+2 = 0 ∨ x-4 = 0 ∨ x+4 = 0


Svar #6
18. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 okay tak skal i have :-) 


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.