Matematik

Bestem sider og Vinkler i firkant ABCD

18. maj 2011 af WHiP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Mojn Mojn

I et koordinatsystem er der givet 2 vektorer a=(2 over -3) og b=(1 over 4)

En firkant ABCD er givet ved A(0,0) samt AB=3a, BC=2b og AD=3â-b

Bestem sider og vinkler i forkant ABCD

Det er lykkedes mig at bestemme AB=sqrt(117), BC=sqrt(68)

Jeg kan ikke bestemme CD og når jeg renger AD så får jeg 2*sqrt(26) hvilket er forkert.

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg løser dem og jeg har prøvet både at tegne og bestemme vektor og det er bare ikke lykkedes


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne koordinaterne for punktet D korrekt. Man finder

OD = AD = 2â -b = 3·(3;2) - (1;4) = (9;6) - (1,4) = (8;2),

så |AD| = √68 = 2·√17 , og da

OB = (6;-9) og OC = OB + BC = (6,-9) + 2·(1;4) = (8;-1) , fås

|CD| = |(0;3)| = 3


Svar #2
18. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Jeg har så lige et enkelt spørgsmål.

Hvis jeg skulle bestemme vinkel A hvordan skal jeg så gribe det an? Kan nemlig ikke få den til at give det rigtige resultat


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinkel A kan bestemmes som vinklen mellem de to vektorer AB og AD .


Svar #4
18. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Tusind tak for din hjælp til en ellers uoverskuelig opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Velbekomme da.

I #1 øverst begik jeg en tastefejl, da det skal være

OD = AD = 3â -b = ... som også blev benyttet ved de faktiske talberegninger, der derfor ikke skal rettes.


Skriv et svar til: Bestem sider og Vinkler i firkant ABCD

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.