Almen studieforberedelse (AT)

METODE

19. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Hej alle

Hvis jeg har været inde og kigge på en paradise hotel-deltagers facebook profil, og kigget på hvordan hun iscenesætter sig selv, og kigget på hendes billeders kommentare for at se hvilke kommentare hun får der blandt andet lyder ala "eej hvor du smuk, misunder dig, ser op til dig!", hvad hedder denne metode så? Og hvad er det positive/negative ved at bruge denne metode?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Det kommer an på, hvad du har brugt det til? :) 


Svar #2
19. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Jeg tænker at jeg vil bruge det til at se hvordan deltagerne iscenesætter sig selv på facebook?

Har du andre forslag? :)

Min problemformulering i AT lød således: Hvordan afspejler virkeligheden sig i reality-programmer som Paradise Hotel?
? Redegørelse for narcissisme-teorien, David Riesmans teori om det gruppestyrede menneske og Erving Goffmans teorier om backstage og frontstage
? Analyse af et tirsdagsafsnit af Paradise hotel sæson 7, med henblik på hvordan producenterne af reality-programmet iscenesætter deltagerne og hvordan deltagerne iscenesætter sig selv
? Vurdering af hvorfor vi ser Paradise Hotel og hvorfor unge vælger at deltage i programmer som disse
 


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Det kommer stadig an på, hvad præcis du får ud af det. 

Det kan både være humanistisk sproglig analyse (hvor du fx kigger på sproglige virkemidler i en besked hun har skrevet til hendes "fans") eller medieanalyse (hvor du fx kigger på billeder af hende og deres komposition, farver, posering etc.)

Hvis du kigger på billedernes kommentarer, er det jo ikke noget hun selv bevidst har ansvaret for. Men hun har lagt op til det på en eller anden måde, og det er det, der er selviscenesættelsen.


Svar #4
19. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Ja, hmm, ved faktisk ikke helt hvad jeg får ud af det. Andet end at jeg kan se hun selv ønsker at iscenesætte sig selv?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Nåmen... så længe vi er ude i en danskfaglig analyse af en eller anden art, er svagheden jo hvad den er for stort set alle de humanistiske metoder: den er subjektiv. 

Styrken er at man kan finde (til tider almengyldige) svar ud fra et materiale, der ikke er tilgængeligt for fx den naturvidenskabelige metode. Fx når en tekst eller et maleri fortæller noget om den tid, det samfund og de normer, de er lavet i.


Svar #6
19. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Ja okay, tror jeg dropper det med facebook-profilen :)

Har også et interview med en tidligere bigbrother-deltager. Ved du om jeg her har arbejdet kvalitativt inden for det humanistiske hovedområde, eller kvalitativt inden for det samfundsvidenskabelige hovedområde? (Hvis man kan sige det sådan)


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Du kan også inddrage den under din fremlæggelse eller som et videre spørgsmål i synopsen ;)

 Interviews hører ind under kvalitativ samfundsvidenskabelig metode.


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. maj 2011 af pancy (Slettet)

 Hej, jeg har skrevet en besked til dig i din indbakke, hvis du skulle være interesseret i at diskutere AT emner, idet jeg tror vi har skrevet om meget af det samme :)


Svar #9
21. maj 2011 af Blabla66 (Slettet)

Tak.

Hotgirl37: Hvad skal jeg sige om interviewet under metode til min eksamen så? Bare at det er kvalitativt samfundsvidenskabeligt? Den hører ikke rigtig under nogen af mine problemstillinger nemlig


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Den første sætning i #7 henviste til det med facebook-profilen, altså at du kan inddrage det som noget ekstra i din fremlæggelse. Men med deltagernes selviscenesættelse (i din problemformulering) går jeg ud fra, at du mener i programmet og ikke på facebook? Så er det op til dig selv, om du mener det er nødvendigt.

Mht. interviewet er det metodemæssigt en kvalitativ undersøgelse inden for samfundsvidenskaben. Du kan læse mere om hvad der adskiller kvalitativ og kvantitativ her: www.hasseris-gym.dk/studiemiljoe/fagene/samfundsfag/metode_i_samfundsfag.html

Jeg har kun haft samfundsfag på c, så det er det niveau, jeg taler ud fra.


Skriv et svar til: METODE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.