Matematik

hjælp med integrere..

20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har følgende udtryk 

∫2x*(x2+1)5dx

jeg ved jeg skal substituere, da udtrykket ser svært ud. 

dt = x2+1

dt/dx=2x

t=2xdx

så kan jeg omskrive udtrykket således 

∫(x2+1)52xdx

så det første led er dt5 og det andet led er t

hvordan fortsætter jeg så? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af mathon


                           x2+1 = t
og dermed
                          2xdx = dt
 

                          ∫(x2+1)5(2xdx)  = ∫ t5dt


Svar #2
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha okay,

og hvordan fortsætter jeg så? 


Svar #3
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nogle der kan hjælpe mig videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af mathon

integrer nu selv
                                   ∫ t5dt              

     ∫ xndx = 1/(n+1)·xn+1 + k       


Svar #5
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg har ikke styr på hvordan jeg gør det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2011 af mathon

prøv og differentier som kontrol


Svar #7
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hm.. er virkelig dårlig til at integrere. 

har ingen anelse om hvad jeg skal og hvordan den formel skal bruges. 


Svar #8
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

∫1/6*x6+k

hvis jeg bruger den formel du beskriver, får jeg ovenstående. 

er det hvad du mente eller?


Svar #9
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der andre der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2011 af mathon

                ∫ t5dt = (1/6)·t6 + k                hvorefter du tilbagesubstituerer t


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2011 af NejTilSvampe

hvorfor beskæftiger du dig med integration ved substitution hvis du ikke har lært at integrere simple udtryk først?! - Se at få styr på det basale først!


Svar #12
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nejtilsvampe. hvad mener du? 

jamen jeg aner ikke hvad det er jeg skal integrere? 

mathon. kan du være flink at lave denne? så jeg ved 100 % hvad du mener. 

det er en opgave jeg skal lave uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2011 af mathon

#10

                ∫ t5dt = (1/6)·t6 + k =  (1/6)·(x2+1)6 + k            


Svar #14
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

mathon, er vi så færdige eller? 

er det ikke meningen vi skal finde k også?


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 #14 - i så fald skal du bruge en ekstra oplysning. Kender du f.eks. et punkt som grafen går igennem?


Svar #16
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej jeg kender ikke andet end det, jeg har skrevet herinde. 

altså jeg vidste godt hvad t5 integreres i, da jeg jo blot differentiere baglæns. 

men var lidt forvirret. det er klart nu. 


Skriv et svar til: hjælp med integrere..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.