Matematik

Ligefrem prop.

20. maj 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej,

er lineær funktioner ligefrem proportionale når b=o og y og x er afhængig af hinanden såldes at når x fordobles så gør y også eller skal det forklares på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af NejTilSvampe

tja det er vel fint nok. 

y = ax

man kunne også sige hvis den lineærefunktions graf går igennem punktet (0,0) er den ligefrem proportional.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Faktisk er definitionen på ligefrem proportionalitet netop

y = k * x

så du har heeeeeelt ret ;-)


Skriv et svar til: Ligefrem prop.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.