Matematik

hvor regner jeg forkert, integralregning

21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

10∫(8x3+ex)dx = [24x4+ex]10 = (24 + e1) - (e0) = 24 + e

men det skal give 1 + e

hvor regner jeg forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 ∫ 8x3 dx = ? 

brug 


Svar #2
21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

men hvad er der galt med 24x4 

differentieret giver det jo 8x3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 #2 - nej. 

(24x^4) ' = 96x^3

brug reglen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2011 af Palanny (Slettet)

Når du integrerer x^3 får du 1/4*x^4, så der står 8*1/4*x^4.
Integralet er derfor 2*x^4+e^x


Svar #5
21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, vi er godt nok ikke blevet præsenteret for den regel i klassen. 

men altså 

8x3+1/3+1 = 8x4/4 = 2x4/1 = 2x4 

hvilket giver det samme som i #4 


Skriv et svar til: hvor regner jeg forkert, integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.