Matematik

Forklaring af uden hjælpemidler

21. maj 2011 af Palanny (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude, jeg skal op i matematik skriftlig eksamen her på tirsdag og er i fuld gang med at teste mig selv i opgaver uden hjælpemidler med uvm's liste af kernestof, og ønsker et eksempel på følgende:
- opstille enkle formler ud fra en sproglig beskrivelse

Er der nogen, der kan komme på et eksempel på sådan én?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 Frederiks mor er dobbelt så gammel som Frederik. De er tilsammen 50 år gamle. Hvor gammel er Frederik og hans mor?

-tror det er sådan noget.


Svar #2
21. maj 2011 af Palanny (Slettet)

Tak NejTilSvampe :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

33.333 og 16,667! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 #3 - Bortset fra du skulle opstille en formel =) det er ikke løsningen der er interessant :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

x = mor alder

y = F alder

x = 2y  og x+y=50

<=> 2y+y = 50.

<=> 3y/3 = 50/3  <=> y=16,667

<=> 50-x = y <=> x=2y <=> x=100-2x <=> 3x/3 = 100/3 <=> x=33,33333

!


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

desuden valgte du nogle meget gymnasieelevs-uvenlige tal. Af en eller anden grund må man ikke få opgaver stillet hvor det kræver hovedregningsevner over 3'klasses niveau stillet i gymnasiet. Sært noget :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Hvis jeg bruger de metoder til regning med gange og division jeg lærte i 6-7 klasse til en del uden hjælpmidler (for at få f.eks. 16,667) så får jeg fejl og får at vide jeg ikke skulle have brugt lommeregner. ;)


Skriv et svar til: Forklaring af uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.