Matematik

Fupper Frede Fup

21. maj 2011 af Katja20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har en opgave jeg ikke kan besvare, håber I kan hjælp mig:)

"Du har lige fået kørekor og overvejer at købe en brugt bil hos brugtvognsforhandler Frede Fup. Bilen koster 50.000 kr. Du har ingen opsparing så din udbetaling er 0 kr. Frede Fup tilbyder dig en afdragsordning hvor hver måned i de følgende 3 år skal du betale en månedlig ydelse på 1590 kr. (1. ydelse skal betales 1 måned efter lånets oprettelse). Og renten er på 0,75 % pr. måned"

Spørgsmål: forklare hvilken lånetype der er tale om og hvad karakterisere denne lånetype?

Og forklare hvordan kan du kontrollere om Frede Fup taler sandt når han siger at renten pr. måned er 0,75 %

Håber så meget at I kan hjælp Mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af AMelev

Der er tale om et annuitetslån, og du skal have fat i formlen for det. Du kender G, y og n og "et lovet r". Så kan du sætte ind i Gryn-formlen og se, hvorvidt det passer.


Svar #2
22. maj 2011 af Katja20 (Slettet)

Okay jeg indsætter det ind i formelen men så får jeg dette tal, hvad betyder det?

1590*((1-1,075^-35)/0,075) = 19513,29314


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af AMelev

Du har et par fejl:

r = 0.75% = 0.0075, og dermed 1+r = 1 + 0.75% = 1.0075

n = 36 (selv om, der står, at der går en måned før den første betaling skal falde. Det er grundlaget for et annuitetslån. Det svarer til at betale i slutningen af måneden - og dem er der jo også 36 af på 3 år.)

Det er nok lettere at beregne y og så vurdere den. Hvis din beregnede y er mindre end den, Frede Fup afkræver, er det fordi renten er højere end det lovede (som du regnede med). Højere rente - højere ydelse og lavere rente - lavere ydelse ved et fast lånebeløb.


Skriv et svar til: Fupper Frede Fup

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.