Matematik

Omskriv tal til logaritme

22. maj 2011 af 8000TO (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal omskrive følgende til logaritme:

lne^2 - lne

Er det rigtigt forstået, at det første, lne^2, kan omskrives til log10^x grundet regnereglerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af peter lind

Mener du ln(e2)-ln(e) ? Er det den naturlige logaritme ? Det står jo som logaritme, så du skal snarere angive det som tal. I så fald brug ln(e) =1 og ln(an) = n*ln(a). Du kan også bruge ln(a)-ln(b) = ln(a/b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af NejTilSvampe

det tror jeg ikke er korrekt.

Du kan gøre to ting. Enten brug reglen  

ln(a^b) = b*ln(a) 

eller 

ln(p) - ln(q) = ln(p/q)

og benyt så også at

ln(e) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af mette48 (Slettet)

Hvor fik du det x fra?


Skriv et svar til: Omskriv tal til logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.