Tysk

En sætning (analyse korrekt?)

22. maj 2011 af nadja91 (Slettet)

Sætningen: Wir erfahren durch die Geschichte, dass die Hauptperson eine richtige gute Person ist mit einem gutes Hertz.

Min forklaring: Person er hunkøn og da (en rigtig god person) er akk. Led i sætningen, så mødes disse om et (-e) i bøjningsskemaet, derfor er endelserne e på eine. Richtige gute er et tillægsord og igen da Person er en hunkøn, og vi har en stærk bøjning, får de begge endelsen –e. Einem fordi 'mit' styrer dativ og Hertz er intetkøn, så i skemaet mødes disse om et (-em). Da gutes er et tillægsord, Hertz er intetkøn og vi har en stærk bøjning kan man se at disse i skemaet for bøjning mødes om et (-es), derfor ’gutes’

 

Rigtig??


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Wir erfahren durch die Geschichte, dass die Hauptperson eine richtige gute Person ist mit einem gutes Hertz eine richtig gute Person mit einem guten Herzen ist.

Richtig er her ikke adjektiv, men biord og biord bøjes normalt ikke på tysk.   Du kan ikke sige -"sie ist eine richtige = adjektiv  Person"  Nogle eksempler: Ein schön möbliertes= smukt møbleret Zimmer - Ein schönes, großes Zimmer = et smukt, stort værelse.  Heute  weht ein eisig =isnende kalter  Nordwind - Heute weht ein eisiger und kalter Nordwind.

Das Herz bøjes:  das Herz (nom), das Herz (akku.), des Herzens (gen) dem Herzen (dat.)  die Herzen (flertal)  


Skriv et svar til: En sætning (analyse korrekt?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.