Matematik
skæring mellem grafer
To funktioner f og g er givet ved
f(x) = -4x2+20x
g(x) = 8x
Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et
areal.
Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem
graferne for f og g, og bestem arealet af området M.
hvordan er det man finder skæringen mellem to grafer?
Svar #2
23. maj 2011 af mathon
bestemmelse af skæringspunkters
førstekoordinater
kræver
f(x) = g(x)
-4x2+20x = 8x
Svar #4
23. maj 2011 af Euroman28
Ja du sætter
Hvor du så kan uddrage rødderne..
Der er Matematik i alt.
Svar #6
23. maj 2011 af Euroman28
Damn it! Sådan en idiot jeg er.
Der skulle selvfølgelig stå
Så kan man forkorte ved at dividere igennem med -4
Hvilket så kan skrives
hvor x = 0 og x =3..
Tumpe er jeg!
Der er Matematik i alt.
Svar #8
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
men jeg mangler stadig at finde areal af M.
altså området de her to grafer afgrænser.
Svar #9
23. maj 2011 af mathon
da f(x)≥g(x)≥0 for x∈[0;3]
har du
A = 0∫3(f(x) - g(x))dx = 0∫3(12x - 4x2)dx
Svar #10
23. maj 2011 af Euroman28
Ja også er der jo tommelfinger-regel.
det er øvre minus nedre graf.
Der er Matematik i alt.
Svar #11
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
nå okay. så jeg skal ikke finde stamfunktionen?
det skal ikke bruges i dette tilfælde, kan jeg se.
Skriv et svar til: skæring mellem grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
