Matematik

jeg har virkelig brug for hjælp til integralregning. .

23. maj 2011 af 13nt (Slettet)

hej alle sammen

jeg skal op til skriftlig matematik eksamen her på torsdag på b niveau, men har virkelig svært ved integralregning. Og jeg har virkelig brug for at vide hvorfor disse to funktioner regnes forskelligt:

a) Bestem integralet ∫(5x^4+4x)dx (integralet går fra 1 til 0) . Har læst resultatet og det bliver [x^5+2x^2], = (1+2)-0=3

b) vi ønsker at udregne arelatet : ∫½x+6dx.(integralet går fra 10 til 4) = [½gange½x^2+6x]. Det jeg så ikke forstår ved disse to intgeraler, er at i den første opgave bliver den sidste konsonant altså 4x til 2x^2, så 4 tallet forsvinder nærmest. Men i opgave 2 skriver man 6 tallet og den forsvinder ikke. ¨Så mit spørgsmål er hvorfor de sidste konsonanter ikke altid bare forsvinder? Hvordan skal jeg vide hvad jeg skal gøre når jeg får sådan en opgave til terminsprøven om 3 dage. Vil I ikke godt hjælpe mig, har virkelig brug for det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 De "forsvinder" ikke, der bliver delt med 2. 4/2 = 2, 6/2 =3. 

Grunden til at der stadig står 6 i den anden er fordi du har sat ½ uden for en parentes. 


Svar #2
23. maj 2011 af 13nt (Slettet)

tusind tak for svaret, men tror ikke helt at jeg er med. Vil det så sige at parantesererne afgør om man skal dele konstanten med 2? Skal jeg så altid være opmærksom på hvor paranteserne ligger.

Jeg har bare virkelig brug for at få det fortalt lidt detaljeret. Håber du vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

Jeg synes du skal læse i din bog eller spørge en ven / hyre en tutor. Tror du har misforstået alt for meget til at jeg gider forklare det over tekst desværre. Husk en ting: tallen "forsvinder" ALDRIG, der er en grund til det altid!

men held og lykke.


Svar #4
23. maj 2011 af 13nt (Slettet)

problemet er bare at jeg skal op til eksamen om 3 dage så har ikke mulighed for at få ekstra hjælp af nogle. Det jeg bare var i tvivl om var hvad der skete med konstanterne til sidst. jeg ved godt at man i den første opgave skal dele 4 med 2 og derfor bliver det 2x^2, men hvorfor deler man så ikke 6 tallet med 2, så det bliver 3x^2?

tror du ikke at du bare lige kort kan forklare mig det? ved godt at jeg er meget bagud, men kan ikke ændre på at jeg skal op til eksamen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 du deler netop også med 2 ved 6 tallet. men ½ er blevet sat uden for en parentes, så 6 tallet står der stadig. 


Svar #6
23. maj 2011 af 13nt (Slettet)

okay, men hvad så hvis funktionen hed ∫(½x+6dx), hvor jeg har sat den i en parantes, ville det sidste så nu blive til 3x^2? eller ka du vise mig et eksempel på hvor jeg skal dele den sidste med to og hvor jeg ikke skal ? Håber du gider at hjælpe mig, det ville være en stor hjælp.


Skriv et svar til: jeg har virkelig brug for hjælp til integralregning. .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.