Matematik

er det tilskrækkeligt at svare

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en population af bananfluer kan udviklingen i antal fluer beskrives ved modellen
N(t)= 23⋅1,386t ,
hvor N(t) betegner antal fluer til tidspunktet t (målt i døgn).
Gør rede for, hvad konstanterne i modellen fortæller om udviklingen i antal fluer i
populationen.

er det ok at svare at der er tale om en eksponentiel udvikling,

f(x) = bax

hvor 23 angiver starts værdien, b. altså er der 23 bananfluer til tiden = 0. 

a angiver hældning, hastigheden med hvilken antal population udvikler sig, og da fortegnet er positivt må vi antage at udviklingen af banenfluer er voksende. 

er ovenstående ok? hvad ellers kan man skrive for at få fuld point? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af WHiP (Slettet)

Kig på a og kommenter på hvor stor en procent antallet af bananfluer stiger med pr. døgn.

Sig noget om fordoblingskonstanten, dette plejer man at gøre hvis du skal fortolke en model


Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, tak for rådet. 


Skriv et svar til: er det tilskrækkeligt at svare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.