Matematik

Linjens ligning

23. maj 2011 af boxi (Slettet)

Er ikke sikker på denne opgave:
I et koordinasystem i planen er givet en vektor a(1,5) og et punkt P(3,8)

Bestem en ligning for den linje l, der går igennem P og er parallel med vektor a

Man skal vel bruge linjens ligning på en eller anden måde?

a(x-x0)+b(y-y0)=0


Hvordan bær' jeg mig an? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Shtine (Slettet)

Du har dit punkt P(x0, y0) og din vektor a(a,b) - det indsættes. (;

- Stine.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 din normal vektor er 

og dit punkt er P(x0,y0)

Kan du se hvad du skal indsætte nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 Alternativt kan du også bare sige at hvis a er en retningsvektor så må hældningen til linjen være :

 

indsæt i 

y = ax + b 

y = 5x + b  , sæt punktet P ind og løs for b.


Svar #4
23. maj 2011 af boxi (Slettet)

 Jep, kan godt se det nu, takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #1 - Stine, du skal passe lidt på. For det er ikke koordinatsættene af retningsvektoren der skal sættes ind i ligningen for linjen. 

så a ≠ >a,b>

hvis du forstår hvad jeg mener. Du er nødt til at finde tværvektoren af a først.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af Shtine (Slettet)

Ehm.. Må indrømme, at jeg ikke helt kan se forskel på det du svarede først, og det jeg skrev?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 stine, du skev at han skulle anvende vektor a (a,b), der er givet. men det er imidlertid tværvektoren af a, der skal bruges. 

altså a skal "hattes". 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af Shtine (Slettet)

Okey.. Jamen tak for rettelsen. (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

kan det passe det giver y = 5x -  7 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hældningskoefficienten er afsløret i #3 . Tilbage er at prøve efter, at punktet P(3,8) ligger på linien. Det ser ud til at være korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå ja, jeg kunne self. gøre kontrol :) 

jeg skal øve mig i opgaver som denne, da jeg typisk laver små fejl der betyder jeg mister 4-5 point 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er altid en god ide at prøve efter, om den løsning, man har fundet, nu også giver mening. Løser man en ligning, gør man prøve i den oprindelige ligning med den fundne løsning. I denne opgave kan man nemt prøve efter, om det opgivne punkt nu også ligger på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. maj 2011 af NejTilSvampe

#11 - du skal øve dig i at gøre prøve.. tråd på tråd ser jeg dig skrive "kan dette passe". det kan du desværre ikke spørge os om imorgen =)

held og lykke iøvrigt =)


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jah, problemet er også at tiden er så knap i uden hjælpemidler. 

det er ikke altid tid til at gøre kontrol. 

men skal prøve og tak. 


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.