Matematik
Hurtig hjælp til matematik b niveau. Det haster.
hej
jeg skal op til skriftlig metamatik b niveau og har brug for noget hjælp som ´jeg virkelig håber i kan hjælpe mig med.
Mit spørgsmål er: ∫(x^2-5x^2+8)dx(intergralet går fra 5 til 1) efter jeg har fundet stamfunktionen kommer jeg frem til følgende mellemregning som jeg ikke kan finde ud af at regne rigtigt. [1/3gange5^3-2,5gange5^2+8gange5] - [1/3gange1^3-2,5gange1^2+8,1].
Kan I fortælle mig hvilke tal jeg skal gange med hinanden først og i hvilken rækkefælge jeg skal gøre det. For har fået at vide at det burde give 125/3-60+32? På grund af fejl i mellemregningen får jeg nemlig også fejl for hele opgaven.
Svar #1
23. maj 2011 af peter lind
Du kan regne hvert enkelt led ud for sig og lægge det til i hukommelsen evt. efter et fortegnsskift. Det er formentlig den sikreste måde med en lommeregner.
En anden måde er at bruge regneark. Det har den fordel at du kan se alle mellemregninger samt at du hurtig kan se og rette en tastefejl
Svar #2
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)
1∫5(x^2-5x+8)dx = [(1/3)x^3-(5/2)x^2+8x]15 = 125/3-125/2+40-1/3+5/2-8] =
(250-375+240-2+15-48) / 6 = 80/6 =40/3
Det er integralet fra 1 til 5 og ikke fra 5 til 1.
Og jeg går ud fra at du mener 5x og ikke 5x^2 ;-)
Svar #3
24. maj 2011 af 13nt (Slettet)
#2
1∫5(x^2-5x+8)dx = [(1/3)x^3-(5/2)x^2+8x]15 = 125/3-125/2+40-1/3+5/2-8] =
(250-375+240-2+15-48) / 6 = 80/6 =40/3
Det er integralet fra 1 til 5 og ikke fra 5 til 1.
Og jeg går ud fra at du mener 5x og ikke 5x^2 ;-)
Svar #4
25. maj 2011 af 13nt (Slettet)
Ja det har du fuldtsændig ret i, jeg mente nemlig 5x :) men 1/3 er jo 0,333 og når man ganger det med 125 får jeg det til noget helt andet? hvordan har du gjort det og hvorfor dividerer du 125 med 3 når der står 1/3 gange 5^3? Forstår det virkelig ik :(
Svar #5
25. maj 2011 af Krabasken (Slettet)
[(1/3)*x3 ]5 =
(1/3) * 53 =
125/3 = 250/6
idet jeg laver alt om til sjettedele, for at få det på fælles brøkstreg ;-)
Skriv et svar til: Hurtig hjælp til matematik b niveau. Det haster.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
