Matematik

Procent- og rentesregning

24. maj 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej,

I en tekst står der at jeg skal forklar hvordan man lægger procent til og trækker procent fra, altså hvad kan man komme ind på for at forklare det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Du har 200 kr.

Du skal lægge 7% til

7% = 200 * (7/100) = 14 kr.

Altså får du 114 kr.

Nu skal du trække 7% fra de 200 kr.

7% = 200 * (7/100) = 14 kr.

Altså får du 86 kr. ;-)


Svar #2
24. maj 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #1: TAK! men du mener 214 kr. og 186 kr. ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af mathon

#1

Du har 200 kr.

Du skal lægge 7% til

        nyt beløb = (200 kr)·1,07 = 214 kr

Nu skal du trække 7% fra de 200 kr.

         nyt beløb = (200 kr)·0,93 = 186 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Ja - naturligvis

Det var fordi jeg startede med 100 kr. og derefter ændrede det - men altså glemte at ændre slutbeløbene.

Men det viser, at du er helt med på fremgangsmåden.

Undskyld!


Skriv et svar til: Procent- og rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.