Matematik

Andengradspolynomium. Disposition.

24. maj 2011 af littlejohnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle!
Jeg skal op til mdt. mat b. om nogle dage, jeg er derfor igang med at udarbejde mine dispositioner.
Jeg er kommet til andengradspolynomier, men er stødt ind i nogle forståelsesproblemer.
Min lærers udleverede disposition lyder som følger:

Definition: polynomium. Andengrads pol.
(Rod? Toppunkt?)
Redegørelse: Forskrift, betydning af a, b, c. Rødder, skæring med x-akse, diskriminant. Toppunkt (diff kvotient); symmetri.
Bevis: rødder for andetgrads. (løsning for andengrads ligning)
Faktorisering ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)


Min lærer skriver i dispositionen over emnet at vi burde redegøre for toppunkt (diff kvotient); symmetri.
Men jeg forstår ikke hvad han mener med symmetri i denne sammenhæng?
Ligeledes er jeg lidt i tvivl om toppunkt og diff kvotient. Hvad er forskellen imellem disse? Jeg finder vel også et toppunkt, når jeg sætter f'(x)=o?


Han skriver også at vi skal bevise: rødder for andengrads [løsning for andengrads ligning].
Hvad skal jeg bevise her? At der er rødder til et andetgradspolynomium med d>0?-Skal jeg løse en andetgradsligning?
Eller skal jeg bevise ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2)?

Er der nogle gode sjæle, der vil hjælpe mig lidt på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

    ...du skal udlede determinantformlen


Svar #2
24. maj 2011 af littlejohnn (Slettet)

 #1

Den synes jeg ikke umiddelbart vi har arbejdet med på B niveau..Men udleder jeg determinantformlen, hvad finder jeg så svar på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af mathon

             ...rødderne - hvis der er nogen

...selvfølgelig har i arbejdet med den

                            x = (-b ± √(d)) / (2a)     a ≠ 0


Svar #4
24. maj 2011 af littlejohnn (Slettet)

Bevis: rødder for andetgrads. (løsning for andengrads ligning)
jeg er med på at jeg finder rødder ved x = (-b ± √(d)) / (2a) a ≠ 0. 
Men hvad skal jeg tage udgangspunkt i, hvis jeg skal udlede formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af mathon

  udgangspunkt

             ax2 + bx + c = 0    a ≠ 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2011 af mathon

se


Skriv et svar til: Andengradspolynomium. Disposition.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.