Matematik

Linær funktion

24. maj 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Omkostningerne til en bil er til dels en fast omkostning på 10.000 kr. pr. år. (til forsikring, vægtafgift, afskrivninger m.v) dels en variabel omkostning på 2,00 kr. pr. kørt km.

Lad x = antal kørte km pr. år og lad y = f(x) = de samlede årlige omkostninger i kr.

a) Bestem en regneforskrift for funktionen f. --> f(x) = 10.000 + 2 • x.

b) Tegn grafen for f i et kordinatsystem (vælg enhed på x-aksen: 1 cm = 2.000 km, vælg en enhed på y-aksen: 1 cm = 4000 kr.)

Har svært ved at lave grafen, det er 4 år siden jeg sidst have matematik, men skal have det genopfrisket og det står simpelthen for uklart for mig, hvordan jeg tegner denne graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

        f(x) = 2x + 10.000          er en ret linje

hvortil du kun behøver
2 støttepunkter for at tegne

Du kan finde et par stykker mere og derved kontrollere, at punkterne ligger langs en linealkant.


Skriv et svar til: Linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.