Matematik

grafisk løsning af ligninger

24. maj 2011 af Kinu (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg skal forklare hvordan man grafisk løser en ligning i et af mine spørgsmål til min eksamen om to dage.

Jeg har set på nogle af de andre svar på det samme her inde men jeg forstår det stadigvæk ikke. Hvis jeg for eksempel har ligningen 4x+3=-3x+7. Så vil det give mig koordinaterne: y=4x+3 og y=-3x+7. Så vidt jeg kan se giver det dog kun to punkter på et kordinatsystem og jeg har svært ved at se hvordan jeg skal finde skæringspunktet mellem dem.

Den ligning jeg har at arbejde med fra mine timer ser sådan ud: x + 2 = 3^x Den har jeg opgivet.

Håber at der er nogen der vil hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

Du har ikke nogen punkter endnu, kun funktionsforskrifter.

Afbild dem i en koordinatsystem, og aflæs skæringspunktet mellem de to grafer.


Svar #2
24. maj 2011 af Kinu (Slettet)

Men jeg ved ikke hvor jeg skal hverken ende eller begynde med at få dem tegnet ind i et koordinatsystem.

Er det  første punkt 4 på x aksen og så 3 på y aksen og det næste -3 på x aksen og så 7 på x aksen? Det jeg ikke forstår er at; for at få to grafer i et koordinatsystem skal jeg havde et minimum af 4 punkter at gøre godt med så de to grafer hver kan gå fra punkt a til punkt b, så at sige, og jeg skal bruge to tal pr. punkt, men jeg har kun 4 tal at gøre godt med, ikke 8 :(  


Skriv et svar til: grafisk løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.