Matematik

areal af trekant vha to punkter (vektorer)

25. maj 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg skal bestemme koordinaterne til punkt P i 1. kvadrant på linjen l, således at arealet af trekantet ABP er 5.

A(1,-1) B(-1,3) og l: y=-x+5

Jeg har ikke P.

Hvordan kan jeg løse ogaven?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Arealet af trekant ABP er:

½ * det({AP,PB}) = 5

En anden ligning er givet: y = 5 - x

1. Definer vektorerne vha. slut- minus startpunktskoordinater, hvor P har koordinaterne {x,y}: AP:= {x-1,y+1} og PB:= {-1-x,3-y}

2. Løs ligningerne: solve(y = 5 - x and ½ * det({AP,PB}) = 5,{x,y})


Svar #2
25. maj 2011 af yasa10 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: areal af trekant vha to punkter (vektorer)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.