Fysik

nyttevirkning, er det korrekt? (forbrænding af peanut)

26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg er i tvivl om denne lille opgave

I et forsøg varer forbrændingen af en peanut 90 sekunder, og der frigives herved
energien 5,8 kJ.
a) Med hvilken gennemsnitlig effekt frigives der energi ved denne
forbrænding?

P = E / t = 64.44 W 


I forsøget udnyttes den frigivne energi til opvarmning af en aluminiumsdåse med
vand. Herved stiger temperaturen af vand og dåse med 8,3 °C. Aluminiumsdåsen
har massen 14 g, og vandets masse er 142 g.


b) Beregn nyttevirkningen ved opvarmningen af vand og dåse.

Q = m * c * dt = (0.014 kg * 896 (J/kg * C) + 0.142 kg * 4188 (J/kg * C) * 8.3 C = 5040.09 J 

altså er Enytte 5040 J

den tilførte energi var 5080 J 

så nyttevirkning = Enytte / Etilført = 5040 J / 5080 J = 0.869

er ovenstående korrekt? 


Svar #1
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

så skal jeg vel gange dette tal med 100 for at få nyttevirkningen i %, hvis jeg har regnet rigtigt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2011 af H20 (Slettet)

 Ja!


Svar #3
26. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

godt nok. så jeg er ikke helt dum åbenbart. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2013 af Linebineprutmaskine (Slettet)

Hvordan kommer frem til den tilførte energi? 5080?


Skriv et svar til: nyttevirkning, er det korrekt? (forbrænding af peanut)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.