Fysik
en der gider rette/se på min Fysik A eksamen?
er der håb for mig at beholde det 7 tal, jeg fik i årskarakter, selvom der er en nogle opgaver jeg ikke kunne finde ud af eller nåede at lave?
og dem jeg har lavet, er jeg usikker på nogle, om det er rigtigt lavet.
synes det var meget svært i år :(
Svar #2
27. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
hov, jeg glemte at vedhæfte igen.
Svar #3
27. maj 2011 af Nijmegen (Slettet)
Jeg syntes den er pivringe, og du har slet ikke styr på, hvordan man angiver facit med det rette antal betydende cifre.
Jeg vil dog sige, at jeg tror du har nok rigtige facit til at få 7 :)
Svar #5
27. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)
Jeg håber da for din skyld, at du får det 7-tal. Men jeg vil heller ikke mene, at opgaven er til et 7-tal. Overordnet virker din opgave meget rodet. Der er ikke særlig meget tekst. Du har ikke styr på det med betydende cifre. Der mangler nogle opgaver.
Det er voldsomme mangler, som kan trække meget ned. Beklager. Men som sagt, så håber jeg da for dig, at du får 7.
Svar #6
27. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
ja det var det jeg fik i årskarakterer. så det håber jeg også at jeg får det til eksamen.. men jeg kan godt se hvad du mener.
hvad er realistisk at jeg får?
Svar #7
27. maj 2011 af Nijmegen (Slettet)
Ja, der er jo ingen grund til at pakke tingene ind, hehe :)
Du skal nok få minimum 4, måske med potentiale til at rykke på et (lille) 7-tal.
Svar #8
27. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)
Der er ingen af os, der er fysiklærere, så det kan jeg i al fald ikke bedømme. :)
Svar #9
27. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
nej er der vel ikke, jamen jeg håber da et på det lille syvtal så.
harmonia, nej men du kan vel komme med et bud ved at se på mine mangler, ligesom de andre bruger har gjort :)
Svar #10
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Vedr. Opg 4.
I a) skal man bestemme hældningskoefficienten til grafen for v(t) til tiden t0=5,0s . Man indtegner tangenten til grafen i punktet (t0 , v(t0)) for t0 = 5,0s. Her ser jeg, at tangenten går gennem punkterne (0, 14,0m/s) og (5s , 37,5m/s) , så accelerationen til tiden t0=5,0s er da a = (37,5m/s - 14,0m/s)/5s = 4,7m/s2 .
b) Her skal man beregne t1 , så at 0∫t1 v(t) dt = 2000m . Hvis vi et øjeblik bruger hastigheden v = 25m/s som en gennemsnitlig hastighed over forløbet, får vi et skøn for t1 = 2000m/(25m/s) = 80s. Det ses også, at hastigheden kan betragtes som konstant 52m/s for t > 16s . Selv med den maksimale hastighed 52m/s tager det over 38s at tilbagelægge distancen 2000m . Det vil sige, at grafens samlede 16,0s slet ikke beskriver det fulde faldforløb for distancen 2,0km. For at besvare dette spørgsmål, skal vi derfor først beregne s0 = 0∫16s v(t) dt , som jo kan beregnes ved at tælle tern under kurven for v(t) . Jeg finder s0 = 127·5(m/s)s ≈ 630m , som er den distance, der er faldet i de første 16s . Dernæst falder man med den konstante hastighed 52m/s, dvs den tid, der skal benyttes for at falde de resterende 2000m-630m = 1370m er t2 = 1370m/(52m/s) = 26,3s . I alt vurderes det derfor, at det tager tiden t1 = 16,0s + 26,3s = 42,3s at falde de 2000m = 2,0km .
Den i den vedlagte besvarelse anvendte fremgangsmåde er helt misforstået.
Svar #11
27. maj 2011 af cool10 (Slettet)
Nogen der kan ved, hvordan point fordelingerne er i fysik A?
Altså hvor mange point man skal have for at få de forskellige karakter?
Det samme spørgsmål gælder faktisk også i matematik A? hvis der nogen der kender til det der ?
Svar #12
27. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)
#10
Kunne man ikke løse opgaven, hvor man skulle finde tiden anderledes? Ikke engang ved hjælp af energibevarelse?
Svar #13
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#12
Den er svær at gennemskue. Der er ikke tale om et frit fald, for der er luftmodstand, som jo bevirker, at hastigheden bliver konstant efter en vis tid. I et frit fald uden luftmodstand og med konstant acceleration g , ville det tage tiden
t2 = (2000m/(9,82m/s2))1/2 = 20,18s
at falde de 2000m.
Svar #14
27. maj 2011 af Megatron1 (Slettet)
Gud ja. Jeg havde ikke lige taget hensyn til de to meget vigtige faktorer.
Træls :/
Tak for det grundige svar :)
Svar #15
27. maj 2011 af Kim987 (Slettet)
Det er noget med, at man i matematik må have 10% forkert for at få 10 :)
Svar #16
27. maj 2011 af Studieguruen (Slettet)
#0
Opgave 6b er lidt af en hjernevrider - men dog interessant. Her handler det om at kunne jonglere mellem en masse forskellige formler.
Du starter med at bestemme lysstyrken (den udstrålede effekt) ud fra Stefan-Boltzmanns lov.
Dernæst kan du ved hjælp af lysstyrken finde intensiteten af stjernen ved hjælp af Afstandskvadratloven.
Du kender nu effekten pr. kvadratmeter, som ganges med 0,2 m^2, da dette er arealet af teleskopet. Herefter ved du at det kræver energien 5*10^(-8) J og da du kender effekten kan du benytte t = E/P .
Svar #17
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
I Opg 6a benytter man Wien's forskydningslov til bestemmelse af λmax = b/Te = 2,8978·106nm·K/16800K = 172nm
I Opg 6b benytter man Stefan-Boltzmann, der giver udstrålingen i J/s/m2 som σ·Te4 . Idet stjernens radius er r = 9,47·106m , er den samlede effekt udstrålet af fra stjernens overflade da P = σ·Te4·4·π·r2 . Idet stjernens afstand er d = 16,5ly og teleskopets areal er A = 0,20m2 , er den brøkdel af stjernens samlede effekt, der rammer teleskopet, da A/(4πd2) . For at indsamle energien E0 = 5,0·10-8J skal vi derfor observere i tidsrummet
t = E0/(P·A/(4πd2)) = E0·d2/(σ·Te4·r2) = 3008s = 50m 8s
Svar #18
27. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
andersen - arh.. så får jeg i hvert fald ikke noget i nærheden af 7 :(
Svar #19
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Korrektion til #17
Teleskopets areal A røg vist ud af mit reducerede udtryk for tiden t. Jeg prøver lige igen:
t = E0/(P·A/(4πd2)) = E0·d2/(σ·Te4·r2·A) = 1,5·104s = 4,2timer
Svar #20
27. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)
Utroligt hvor meget det kan gå en på at man har lavet noget forkert og ukorrekt, selvom der intet er at gøre nu.
Det er godt nok en skuffelse.
Jeg ville gerne kunne tænke på samme måde klar som dig Andersen.
