Matematik

Bestem en ligning for den plan alpha, som indeholder punkterne abc

27. maj 2011 af kali_2222 (Slettet)

Hej jeg sidder og forbereder mig til eksamen. Og har ingen ide om hvordan jeg skal gå til denne opgave.

A(1,1,3) B(0,6,1) C(-1,1,2)


Brugbart svar (4)

Svar #1
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Planen udspændes af de to vektorer AB og AC . En normalvektor til planen er derfor vektoren n = AB×AC . Benyt endvidere, at f.eks. punktet A skal ligge i planen.


Svar #2
27. maj 2011 af kali_2222 (Slettet)

Mange tak for det hurtige svar andersen, sætter stor pris på det, men jeg forstår det ikke. Skal jeg bare regne n=ABxAC ud?


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For at bestemme en ligning for en plan, skal man benytte en normalvektor n til planen samt et punkt P0 i planen. Idet P(x,y,z) er et vilkårligt punkt i planen, er planens ligning da givet ved

nP0P = 0

Hvis n = (a,b,c) er en normalvektor til planen, kan planens ligning skrives på formen

ax + by + cz + d = 0 ,

og konstanten d bestemmes ved at benytte koordinaterne for et givet punkt i planen. Som normalvektor kan man her benytte vektoren AB×AC , som jo så skal regnes ud.


Svar #4
27. maj 2011 af kali_2222 (Slettet)

Mange tak Andersen. Det giver mening nu


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den plan alpha, som indeholder punkterne abc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.