Matematik

Skalarprodukt - geometrisk forståelse?

28. maj 2011 af EnellerandenSTX (Slettet)

Findes der en geometrisk forståelse af skalarproduktet for vektorer i planen?

Altså ligesom man ved addition af vektorer ligger dem i forlængelse af hinanden - hvad gør man så, når man beregner prikproduktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2011 af mathon

                            ab = |a|·|b|·cos(a,b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2011 af mathon

hvoraf

  længden af vektor a's
  projektion
  på vektor b
                                                                (ab)/|b| = |a|·cos(a,b)

  vektor a's
  projektionsvektor ab
  på vektor b
                                                                ab = ((ab)/b2b

.
  b2 = |b|2


Svar #3
28. maj 2011 af EnellerandenSTX (Slettet)

Okay - tak for svaret!


Skriv et svar til: Skalarprodukt - geometrisk forståelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.