Dansk

Dansk mundtlig eksamen 9. klasse

29. maj 2011 af YJ (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Hej!

Jeg skal op til dansk mundtlig eksamen her i næste uge, og jeg vil gerne vide, hvor mange notater det er tilladt at tage med op til prøven.

Jeg har ca. 6 sider (ikke fyldte og i punktform). Tænker at jeg bare vil overstrege de ting, jeg vil sige, men er 6 sider for meget at have med eller? Altså er det tilladt?

Det skal lige siges, at jeg går i 9. klasse.


Brugbart svar (2)

Svar #1
29. maj 2011 af Factually (Slettet)

 Da du har forberedt dig på forhånd, lyder det som om du skal op i prøveform b (synopseprøven)?

Til denne prøve er det ikke tilladt at have nogen notater med, udover de ting man har overstreget + skrevet på sit prøveoplæg (det vil sige den tekst, som man har analyseret).

Derudover må man have sin synopse med (men man må IKKE skrive noget ekstra på den efter den er blevet afleveret!); og så må man selvfølgelig have sin oplæsningstekst med, hvis man går til prøven i et billede/ en film. 

Det vil altså sige, at du desværre ikke må have dine 6 siders notater med ... 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2018 af Kris732j (Slettet)

Jeg har lige skrevet med min lærer om notater til eksamen. Hun skrev at man gerne må have andet med ind til eksamen, og det er også prøveform b. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2018 af Factually (Slettet)

Hej Kris732j,

Nu er det jo 7 år siden, at dette spørgsmål blev stillet - så det kan sagtens være, at reglerne har ændret sig siden. Det kan også sagtens være, at de enkelte lærere har en lidt forskellig holdning. 
Svaret som jeg har givet tilbage i 2011, var baseret på, hvad praksis var på min skole. Altså, hvad vi havde fået at vide dér, at reglerne var. :-)

Uanset hvad, så vil jeg dog ikke anbefale dig, at tage for mange noter med ind til eksamen. Det ser meget bedre ud (og vil sandsynligvis give en højere karakter), hvis du kan tale mere frit uden at kigge i dine noter. Det  vil helt sikkert se ud som om, du mere "ved", hvad du taler om, end hvis du skal kigge i noter for at svare på spørgsmålene.

Og det er min erfaring fra både folkeskole, gymnasium og uni, at de fleste simpelthen ikke kan lade være med lige at kigge ned på papirerne, når nu man har taget dem med.
Held og lykke med eksamen! :-)


Skriv et svar til: Dansk mundtlig eksamen 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.