Matematik

vektorer

29. maj 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle

det haster... jeg sidder med følgende opgave:

to vektorer i rummet er givet ved: a= (2,-2,4) og b= (1,2,-1)

jeg skal bestemme tallet t således at a+tb står vinkelret på vektoren a-tb....

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af peter lind

løs ligningen (a+tb)·(a-tb) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2011 af NejTilSvampe

 Og du kan faktisk benytte nulreglen, ved at behandle det som:

(|a|+t*|b|)*(|a|-t*|b|) = 0 => t = ±|a|/|b

og det er tydeligt at se at a er dobbelt så lang som b, så svaret er t = ±2


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.