Fysik

Fysik opgave E=m*c^2 hjælp

30. maj 2011 af idagerjegrask (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle jeg har problemer med følgende opgave

1 u = 1/12 af vægten af 12C-kernen=1.66057*10-27. 

D kerne vejer 2,013488 u

T kerne vejer 3,015404 u 

Neutron vejer 1.008632 u

4He vejer 4,001476 u

c=2.99793*10^8

Vis at reaktionen D+T->4He+n+17,6 MeV er i overenstemmelse med Einsteins Q=delta_m * c^2

Er der nogen der kan hjælpe mig.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Summen af masserne på venstre side er 5,028892 u . Summen af de to massepartikler på højre side er 5,010108 u . Forskellen er delta_m = 0,018784 u . Omregn delta_m*c2 til MeV .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2011 af mathon

    benyt
                  1 u ≡ 931,494 MeV

    dvs         17,6 MeV / (931,494 MeV/u) ≡ 0,018894 u
                 


Svar #3
30. maj 2011 af idagerjegrask (Slettet)

 Jeg ved ikke hvad der gik galt før men denne gang virkede det. Jeg har gjort fuldstændig det samme. 

Tak For hjælpen!


Skriv et svar til: Fysik opgave E=m*c^2 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.