Matematik

Bevis for den fuldstændige løsning til diff. ligningen y'=b-ay

30. maj 2011 af ya12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal bevise den fuldstændige løsning til diff. ligningen y'=b-ay.

Ved at gøre prøve skal jeg vise at y=b/a+ce^-at er løsningen til diff. ligningen.

Jeg har fået venstre side til -ace^-at

Højre side får jeg til b-a*b/a+ce^-at  og jeg kan ikke komme videre..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 


Svar #2
30. maj 2011 af ya12 (Slettet)

jeg har brug for en mellemregning mere


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2011 af mathon

se
 


Svar #4
30. maj 2011 af ya12 (Slettet)

#1
 

Hvordan kommer man fra den ene side af det midterste lighedstegn til den anden side?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 #4 - gang -a ind i parentesen.


Svar #6
30. maj 2011 af ya12 (Slettet)

aha, takker herfra!


Skriv et svar til: Bevis for den fuldstændige løsning til diff. ligningen y'=b-ay

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.