Matematik

DETTE ER OMKRING SIN, COS TREKANTER

30. maj 2011 af SofieNygaard2

Hej derude

Jeg har to vilkårlige trekanter

c = 7

a = 4

a' =6

hvordan skal jeg give mig til at regne dette ud hvis jeg vil finde A og B


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Formuler hele opgaven. Drejer det sig om ensvinklede trekanter? Eller om retvinklede trekanter?


Svar #2
30. maj 2011 af SofieNygaard2

øhmmmm "Jeg har to vilkårlige trekanter"


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og i den ene kender du de to sider a og c, og i den anden den ene side a' ? Hvis det er alt, hvad der oplyst, stopper opgaven her.


Svar #4
31. maj 2011 af SofieNygaard2

ja det er faktis sådan

altså at jeg har to trekanter der er lidt forskel i størrelsen.

på den første trekant er a = 4 c = 7

og i den anden trekant er a' = 6

Jeg har siddet og tænkt over den men kan ikk lige se hvad der skal til


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg har tidligere bedt dig om at formulere hele opgaven. Hvad mener du med, at der er lidt forskel i størrelsen? Er der overhovedet nogen sammenhæng mellem de to trekanter? Hvis ikke der er flere oplysninger i den "opgave", er der er ikke mere at bestille med den. Og hvad er det, du vil beregne eller bestemme i den opgave?


Svar #6
31. maj 2011 af SofieNygaard2

Håber det godt.


Jeg har to trekanter der er ens formede, men trekant 2 er en forstørrelse af trekant 1. GODT

I trekant 1 ved jeg at c = 7 og a = 4 

I trekant 2 ved jeg at a'=6

Jeg skal nu ved hjælp af enten sinus eller cosinus relationer finde vinkel A og B


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det vil altså sige, at de to trekanter er ensvinklede, hvilket jeg spurgte om i #1. Men to sider i en trekant (a og c) som den eneste information er ikke tilstrækkeligt til at bestemme mere om den trekant. Hvis man ved, at de to trekanter er ensvinklede, kan man bestemme c' i den anden trekant. Det fremgår af dit svar i #2, at trekanterne ikke er retvinklede, hvorfor der ikke kan bestemmes mere om disse trekanter. Men dit svar sidst i #6 antyder jo næsten, at trekanterne er retvinklede. Vær nu så venlig at formulere hele opgaven, ellers stopper vi med denne opgave her.


Svar #8
31. maj 2011 af SofieNygaard2

okay tak for hjælpen og undskyld ulejligheden


Skriv et svar til: DETTE ER OMKRING SIN, COS TREKANTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.