Matematik

Areal af ligebenet trekant

31. maj 2011 af will1996 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej mit navn er William jeg kan ikke finde ud af denne her kan i hjælpe mig.

Spørgsmålet er angiv sidelængden og vinkelmål for en ligebenet trekant med et areal på 32000 m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af AskTheAfghan

      A        = ( h · g ) / 2

32000 m2 = ( (sin(60)·c) · c) / 2

...  hvor sin(60)·c = højde (h)


Svar #2
31. maj 2011 af will1996 (Slettet)

tak forstår det nu


Svar #3
31. maj 2011 af will1996 (Slettet)

for at være sikker hvad er nu som du bruger i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af AskTheAfghan

c = grunden (g).


Svar #5
31. maj 2011 af will1996 (Slettet)

Ok


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2011 af AskTheAfghan

Undskyld jeg overså det... Jeg troede det var en ligesidet trekant.. Det hele er forkert. Laver lige en ny :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2011 af AskTheAfghan

A = 32000 m2                   =  ligebenet trekant

A = ( (d1·d2)/2 )/2             =  rombe/2             = ligebenet trekant      (... hvor d = længde af en diagonal)

... da diagonalerne er lige store for en rombe, så d1 = d2 . Dvs, Arealet for en ligebenet trekant = (d2/2)/2

Ved at finde længde af en diagonal, kan løses;

       32000 m2 = ( d2/2 )/2      ⇔   32000 m2 = d2/4     ⇔     d = 357,771 m       =  g (grunden)      , så er h = g/2.


Skriv et svar til: Areal af ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.