Matematik

ligning

31. maj 2011 af clej61 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

så er der lige et til  hvis der en der kan hjælpe

X + 3 +3x  = 4x - 5

  5        10       3


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af NejTilSvampe

 forlæng den første brøk med 2 


Svar #2
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

tak for hjælpe 


Svar #3
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

hvor får du det 6 tal fra i den sidste  jeg tænker på hvad med 5 tallet i den sidste


Svar #4
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

hvad så dem den sidste

= 4x -5

      3


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. maj 2011 af NejTilSvampe

#3 -

altså der står 6 i tælleren fordi jeg ganger 2 ind i parentesen, og 2*3 = 6.

5 tallet i nævneren ganger jeg også med 2, 5*2 = 10

#4 -

når du har forlænget det første led til det jeg skrev i #2 - så kan du lægge brøkerne sammen på venstre side. Vis mig lige at du kan finde ud af det inden vi går videre.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

#3 

i nævneren ganges ind i parantes, hvis det er det du undrer dig over. 

og i tælleren ganges med 2. 


Svar #7
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

det vil sige

2x+6       = 4x - 5

 10              3   


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nej... 2*3 = 6 og ikke 9. 


Svar #9
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

ja jeg har lige rettet det  men hvad skal jeg så gøre med det sidste


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

ved ikke lige hvad du kan gøre med det sidste led, men det første led kan reduceres yderligere så du ender med udtrykket

(x+3)/5 = (4x-5)/3


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

og x er da lig med 2. 


Svar #12
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

jeg tror at jeg giver op


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 du kan jo spørge hvis du er i tvivl om noget bestemt. 


Svar #14
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

jeg kan godt mærke at det er 32 år siden jeg sidst har siddet på skole bænken


Brugbart svar (1)

Svar #15
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Fællesnævneren for 5, 10 og 3 er 30 . Gang derfor ligningen med fællesnævneren 30:

30·(x+3)/5 + 30·3x/10 = 30·(4x-5)/3 , dvs

6·(x+3) + 3·3x = 10·(4x-5) , og gang nu ind

6x + 18 + 9x = 40x -50 , isoler led med x

25x = 68

x = 68/25


Svar #16
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

tusind tak  det hjalp jo nu kan jeg godt se det


Svar #17
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

ganger du også med 30 i nævner  hele vejen over


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, ligningen ganges med 30 på hver side af lighedstegnet, således, at man slipper af med brøkernes nævnere. Man ganger en brøk med et tal ved at gange brøkens tæller med tallet og beholde nævneren.


Svar #19
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

6x + 18 +90x =40x -50

6x+90x -40x =-50 -18

 det får jeg til 56= -68

 eller er jeg helt galt på den


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det bliver ikke 90x , men 9x , se #15.

Hvis du får 56 = -68 , er der helt bestemt noget galt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.