Kemi

reduktion og oxidation

31. maj 2011 af ansigtet (Slettet) - Niveau: B-niveau

 har haft alt dette her før, men har bare glemt alt om det... 

har fået opgaven :

afgør hvilke af flg. reaktioner i vandig opløsning, der kan finde sted. opskriv afstemte reaktionsskemaer.

a) Cu + Mg 2+  ->  ?

b) Fe2+ + Al ->  ?

er meget i tvivl hvordan jeg skal gribe den an ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af Booklover (Slettet)

Tænk på spændingsrækken ... oxidation = afgivelse af e-, reduktion = optagelse af e- ...


Svar #2
31. maj 2011 af ansigtet (Slettet)

 har jeg gjordt og kan slet ikke se logikken


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2011 af Booklover (Slettet)

Til venstre i spændingsrækken = let at oxidere, dvs. fx i b) vil Fe-ionen gå på fast form mens Al vil gå på ionform (Al lettere at oxidere end Fe jf. spændingsrækken).


Svar #4
31. maj 2011 af ansigtet (Slettet)

 ja den er jeg helt med på men når jeg så løser den får jeg:

Fe2+ + Al ->  Al2+ + Fe 

og det virker ikke afstemt


Svar #5
31. maj 2011 af ansigtet (Slettet)

 kunne det blive 2Fe2+ + 2Al -> 2AL2+ + 2Fe


Skriv et svar til: reduktion og oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.