Matematik

Forklaring på ligning: x^6+7x^3-8=0

01. juni 2011 af Mulle99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan i hjælpe mig med at forklare denne nedenstående ligning, jeg skal løse den i forbindelse med en opgave med emnet andengradsfunktioner og andengradsligninger.

x6 + 7x3 - 8 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2011 af julle555 (Slettet)

Hvad mener du med at forklare ligningen??

Ligningen har i alt 6 løsninger: 2 reelle løsninger og 4 komplekse.


Svar #2
01. juni 2011 af Mulle99 (Slettet)

Jamen jeg skal forklare hvordan den kan løses, dvs. at man skal finde nulpunkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2011 af mathon

                    x6 + 7x3 - 8 = 0

                    (x3)2 + 7x3 - 8 = 0                                        ( camoufleret andengradsligning )

sæt
         z = x3 ⇔  x = 3√(z)

                   z2 + 7z - 8 = 0

                   beregn først z
og
                   dernæst  x
         


Skriv et svar til: Forklaring på ligning: x^6+7x^3-8=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.