Fysik

eksamens spørgsmål. kan i hjælpe?

02. juni 2011 af sport123 (Slettet)

hej har brug for hjælp til denne opgave, har svært ved den.

 Hvordan omregnes mellem kWh og Joule?

<p class="MsoNormal" style="margin-bottom:0cm;margin-bottom:.0001pt;line-height: normal"><span style="font-size:12.0pt;font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";mso-fareast-language:DA">Hvor meget energi bliver der omsat i en kogeplade med effekten 1200 W hvis den er tændt i 2½ minut?</o:p>

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Hvis du antager at effekten er konstant, så kan energien beregnes via formlen 

P = E/t

E = energien , t = tiden i sekunder..


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

1 kWh = 3,6 MJ

E = P*t = 1200 W*2,5 min*60 s = 180000 J = 180 kJ


Svar #3
02. juni 2011 af sport123 (Slettet)

 kan i hjælpe med denne her. Er det samme metode, man skal bruge. 

I hvor lang tid , skal en 60 w pære stå tændt for at have omsat 756 kJ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2011 af 215 (Slettet)

 Jep.. samme metode.. bare isolerer tiden..

husk SI-enheder


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

t = E/P = (756000 J)/(60 W) = 12600 s = 210 min = 3,5 timer


Svar #6
02. juni 2011 af sport123 (Slettet)

 tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Så lidt da. Godt at kunne hjælpe :-)


Skriv et svar til: eksamens spørgsmål. kan i hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.