Matematik

Binomialtest - Forkast eller accepter?

03. juni 2011 af ShaneM (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude :D .
Jeg håber, at der er nogle matematikere der kan hjælpe mig på denne tid, da jeg skal op til AT eksamen kl 08:30 idag (d. 02-06)

Jeg er igang med at lave en binomialtest, hvor min hypotese (H0) lyder følgende:

Tosidet test
Største værdi for xi= P(X≤xi)<0,025
Mindste værdi for xi= P(xi≤X)<0,025

Partiet Venstre har ikke haft en ændring af vælgertilslutning

Den er lavet ud fra en meningsmåling fra Rambøll d. 7. maj 2011, hvor venstre fik 23 % stemmer
Under folketingsvalget 2007 fik venstre 26,3 %
(Da rambøll ikke har oplyst størrelsen af stikprøven, har jeg sat den til at være 1200)

Jeg har udregnet størsteværdien for xi til at være 286 og mindsteværdien for xi til 359
Altså er den kritiskemængde {0,1,2,... 286,359 ...1200}
Frekvens af V-vælgere i meningsmålingen: 0,23·1200=276
Frekvens af V-vælgere til valget i 2007: 0,263·1200=315,6
H0 forkastet, da den kritiske mængde ligger til højreside = tilbagegang - derfor ændring
MEN HVORDAN KAN JEG VURDERE UD FRA DETTE, AT H0 LIGGER TIL HØJRESIDE?? (I DEN KRITISKE MÆNGDE)

Ensidet test
Største værdi for xi= P(X≤xi)<0,05
Partiet Venstre har haft en tilbagegang af vælgertilslutning
Jeg har igen udregnet størsteværdien for xi til at være 290
Altså er den kritiskemængde {0,1,2,... 290}
Som før er frekvensen af V-vælgere i meningsmålingen: 0,23·1200=276
og frekvensen af V-vælgere til valget i 2007: 0,263·1200=315,6
H0 accepteres, da den ligger i den kritiskemængde = tilbagegang
OG IGEN - HVORDAN VURDERE JEG DETTE? Hvor kan jeg se

Jeg håber virkelig, at der er nogle der kan hjælpe :)
ShaneM


Skriv et svar til: Binomialtest - Forkast eller accepter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.