Matematik

Bevis y = ax + b

07. juni 2011 af Camillamoli (Slettet)

Jeg skal bevise y = ax + b

Fandt denne hjemmeside med beviset som er identisk til det der står i min matematikbog: http://www.hax.dk/pdf/matCp5253.pdf

Men hvordan kommer jeg fra BC/a = x/1 til BC = ax?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af mathon

                     |BC|/a = x/1
hvoraf
                     a/|BC| =1/x                               som multipliceret med   |BC|·x    giver

                     a·x = |BC|


Svar #2
07. juni 2011 af Camillamoli (Slettet)

Jeg forstår det stadigvæk ikke.

Hvor bliver a af når du multiplicerer med |BC|·x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2011 af NejTilSvampe

 står stadig på venstre side.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. juni 2011 af Euroman28

Unge Jessica,

Det er jo netop forstørrelsesfaktoren du har brugt til at regne siden |BC| ud. Forstår du det?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2011 af AskTheAfghan

      |BC|/a = x/1    ⇔   |BC|/a = x               ... gang med a på begge sider at lighedstegnet, så giver det ..

                                                     ⇔   |BC| = a·x


Skriv et svar til: Bevis y = ax + b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.