Kemi

Enzyms reaktionshastighed

07. juni 2011 af Madtob (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvad er det der påvirker et enzym i forhold til hvor hurtigt f.eks. mad bliver nedbrudt, grundet varmen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af djharsk (Slettet)

 Jeg forstår ikke helt hvad det er du spørger om. Det lyder dog som, at dit spørgsmål er "Hvorfor påvirker varmen et enzyms hastighed"?

Indledningsvist skal det siges, at der for (næsten) alle enzymer findes et temperatur optimum. Grunden til at den ofte har form etfter en parabel er, at ved for høje temperaturer vil de intermolekylære bindinger brydes, hvorved enzymet denaturer. Ved lavere temperaturer vil enzymet være fastlåst i en konformation.


Skriv et svar til: Enzyms reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.