Fysik

Luftballonen --> Fysik

09. juni 2011 af pilovich (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

VI skal til at lave en række forsøg vedrørende luftballonen.

I den forbindelse kan vi fx inddrage: Tryk, Densitet, idealgas, kræfter, opdrift, bevægelse, mekanisk energi.

--> Gerne links

Vi er gået igang med at lave experiment "Charles Lov" - desuden vil vi måle densiteten af luft ved forskellige temperaturen.

Tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2011 af mathon

                     d = p·Mluft / (R·T)  = (M/R) · (p/T) = (0,003488 kg·K/(Pa·m3) · (p/T)

d er luftens densitet, [d] = kg/m3
p er luftens tryk, [p] = Pa
T er luftens absolutte temperatur, [T] = K
Mluft er molmassen = 0,029 kg/mol
R er den universelle gaskonstant R = 8,31451 Pa·m3/(mol·K)
 


Svar #2
09. juni 2011 af pilovich (Slettet)

 - kan se jeg har glemt at skrive mit egentlige spørgsmål, som skulle lyde:

Er der nogen der har nogle ideer til hvilke gode forsøg vi kan lave:D?


Skriv et svar til: Luftballonen --> Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.