Matematik

opgave linær funktion

09. juni 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sammenhængen mellem prisen y i kr. pr. stk. for en vare og forbrugernes efterspørgsel x i stk. antages at være lineær, y = f(x). Ligeledes antages sammenhængen mellem prisen y i kr. og udbuddet x i stk. også at være lineær, y = g(x). Der er konstateret følgende observationer:

antal stk.:                  10.000    100.000 stk,

Pris eftersp.: =f(x)      38 kr.               20 kr.

Pris(udbud): g(x)        13 kr.              40 kr.

a) Bestem forskrifterne for f og g? Er det så pris eftersp = 10.000 + 38x og 100.000 + 20x? Hvis dette er korrekt, så er det ret besværligt at tegne de 2.000.000 (100.000 stk x med 20 kr.) ind i en graf, når jeg bliver bedt om at x-aksen 1 cm = 10.000 stk., y-aksen 1 cm = 5 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2011 af over9000 (Slettet)

forskrifterne består af a og b.

a og b bestemmes ud fra:

a = (y2-y1)/(x2-x1)

b = y - a * x

dine punkter hedder for f(x): (10.000,38) samt (100.000,20)

kan du regne de andre to punkter ud ?


Svar #2
09. juni 2011 af jeanluca (Slettet)

Jeg har svært ved at skelne mellem hvilke tal der er x og hvilke tal der er y. Er der en enkel måde at se det på, så det bliver mere klart for mig hvordan det ses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2011 af over9000 (Slettet)

"Sammenhængen mellem prisen y i kr. pr. stk. for en vare og forbrugernes efterspørgsel x i stk."

du skrev det selv


Svar #4
09. juni 2011 af jeanluca (Slettet)

Mente nu generalt og ikke kun i denne opgave, hvor det står så pænt beskrevet.

Får forskriften til a = (y2-y1)/(x2-x1) = (20-38) / (100.000-10.000) = -2E-4?

Får forskriften til b = y1 -a * x1 --> 38 - -2E-4 * 10.000 = 40?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2011 af over9000 (Slettet)

du vil med meget god sandsynlighed altid få at vide hvad der er hvad.


Skriv et svar til: opgave linær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.